SEVOI grupacija je  grupacija  koja posluje na području 4 države (Hrvatska, Srbija,  federacija BiH, Republika Srpska, Crna Gora) i već 15 godina se bavi problematikom unutrašnjeg ustroja lokalne samouprave u smislu pomoći jedinicama lokalne samouprave da zadovolje zakonske propise koje pred njih stavlja centralna država, kao uvjet koji je pred te države, kao uvjet za pristup postavila EU. SEVOI grupacija je počela svoje aktivnosti prije ulaska Hrvatske u EU, te je tijekom tog procesa stekla bogato iskustvo u implementaciji Financijskog Upravljanja i Kontrole, strateškog planiranja, kao uvjeta za korištenje predpristupnih fondova u zemljama okruženja te strategije upravljanja imovinom sa izradom Registra imovine.

SEVOI grupacija je prva u regiji počela sa inplementacijom međunarodne norme ISO 37 001 – sukladnost borbe protiv korupcije, i do sada je inplementirao 19 projekata. Isto tako djelatnici SEVOI grupacije su napisali, a SEVOI grupacija je izdala nekoliko knjiga koje su postale udžbenici za osobe koje su imenovane na funkcije koordinatora ili rukovodilaca FUK-a ili FMC-a, te strateških planiranja, ovisno o zemlji o kojoj se radi. Tijekom tih 15 godina odškolovali smo više od 2 000 osoba koje su danas na funkcijama rukovodilaca projekata FMC/FUK-a ili njegovih derivata, a vrlo često smo pomagali i Središnjim Harmonizacijskim jedinicama u definiranju podzakonskih akata sa osnove dobre prakse. Tijekom tih 15-tak godina savjetnici SEVOI grupacije uradili su više od 500 projekata FUK-a raznih vrsta i složenosti, od vrtića do ministarstava.

SEVOI grupacija zapošljava 60-tak djelatnika, što u radnom odnosu, što kao vanjski suradnici, i vrlo mnogo sredstava ulaže u obuku ljudskih resursa.

Isto tako značajna financijska sredstva su uložena i u sektor informatike jer je shvaćeno da bez modernih i operativnih alata svi projekti ostaju mrtvo slovo na papiru. U  svom radu uvijek smo se maksimalno prilagođavali našim partnerima i pokušali im biti na usluzi u rješavanju njihovih problema, što je na izvjestan način postala i misija SEVOI grupacije.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *