S velikim zadovoljstvom želimo Vas obavijestiti o uspješno održanoj konferenciji SEVOI Grupe, koja je nakon odgode održana 15. svibnja 2024. godine s početkom u 12:00 sati u Polivalentnoj dvorani Grada Vrgorca. Konferencija je okupila 30 predstavnika iz općina i gradova četiri županije: Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske.

Tema konferencije bila je “Grad Vrgorac – Prvi Grad sa Sistematizacijom radnih mjesta u skladu s kompetencijskim modelom Ministarstva pravosuđa i lokalne samouprave”. Očekuje se da će ovaj model u narednom periodu postati obvezujući za sve jedinice lokalne (regionalne) samouprave te smo na konferenciji detaljno predstavili način implementacije i prednosti koje donosi.

Poseban dio konferencije bila je svečana primopredaja projekta Grada Vrgorca, koji je izrađen u skladu s kompetencijskim modelom. Ovo je značajan korak naprijed za Grad Vrgorac, koji je postao prvi grad s ovakvom sistematizacijom radnih mjesta.

Program konferencije bio je strukturiran kroz različite cjeline koje su uključivale:Opći dio:

  • Uvodno izlaganje o složenosti poslova te samom kompetencijskom modelu i podjeli po vrstama kompetencija.
  • Uloge i odgovornosti u uvođenju kompetencijskog modela.
  • Podjela i složenost poslova na aktivnosti po knjizi procesa FMC.
  • Potrebne kompetencije i razine kompetencija po aktivnostima.
  • Procesi upravljanja kompetencijama.
  • Izrada profila radnog mjesta – sistematizacija radnog mjesta.
  • Upravljanje kompetencijskim rizicima.
  • Riječ Grada Vrgorca: Iskustva suradnje na projektu.
  • Diskusija i pitanja.

Tijekom konferencije, raspravljali smo o važnosti utvrđivanja popisa procesa i profila radnih mjesta sukladno Kompetencijskom modelu Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, za koji se očekuje da će u narednom periodu postati obvezujući za sve JL(R)S. Naša predanost implementaciji ovog modela osigurat će da budemo u skladu s najnovijim standardima i pružimo najbolju moguću podršku našoj zajednici.

S ponosom možemo potvrditi da smo izradili indeks složenosti poslova temeljen na knjizi procesa i potrebnim kompetencijama za njihovo obavljanje. Ovaj indeks služi kao objektivna osnova za određivanje visine plaća, osiguravajući pravednu i transparentnu praksu u Vašoj organizaciji. Naš cilj je osigurati adekvatnu kompenzaciju za radnike u skladu s njihovim radnim obvezama i doprinosom organizaciji.

Zahvala na sudjelovanju

Želimo izraziti našu iskrenu zahvalnost svim sudionicima koji su prisustvovali konferenciji. Vaša prisutnost i aktivno sudjelovanje doprinijeli su uspjehu ovog događaja. Posebno zahvaljujemo predstavnicima iz Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije koji su svojim doprinosom obogatili raspravu i podijelili svoja iskustva.

Uz priložene slike s konferencije, nadamo se da će ovaj događaj biti tek početak naše zajedničke suradnje na unapređenju lokalne samouprave kroz implementaciju kompetencijskog modela.

Hvala Vam još jednom i radujemo se budućim susretima i suradnji.

SEVOI Grupa

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *