Sudjelovanje SEVOI Grupe na konferenciji “Savjetovanje o lokalnoj samoupravi u Poreču”

Na konferenciji koja je održana od 22. svibnja do 24. svibnja 2024. u Gradu Poreču na temu “Savjetovanje o lokalnoj samoupravi”, SEVOI Grupa imala je čast biti među istaknutim predavačima, gdje smo predstavili naš projekt Kompetencijskog modela i Sistematizacije radnih mjesta, koji smo razvili za Grad Vrgorac.

Konferencija je okupila stručnjake iz cijele zemlje, a našu prezentaciju pratila je široka publika zainteresirana za napredne metode upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Uvodno izlaganje dr. sc. Gordane Marčetić

Prije naše prezentacije, dr. sc. Gordana Marčetić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala je teorijsko predavanje o važnosti kompetencijskog modela u javnoj upravi. Dr. Marčetić je naglasila kako je kompetencijski model razvijen u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i lokalne samouprave ključan za učinkovito upravljanje ljudskim resursima. Ovaj model omogućuje precizno definiranje kompetencija potrebnih za svaku radnu poziciju, što vodi do boljeg usklađivanja radnih zadataka s vještinama zaposlenika.

Predstavljanje projekta SEVOI Grupe za Grad Vrgorac

Nakon uvodnog izlaganja dr. Marčetić, SEVOI Grupa je preuzela riječ kako bismo prikazali praktičnu primjenu kompetencijskog modela kroz naš jedinstveni projekt za Grad Vrgorac. Predstavili smo detaljan pregled projekta, od početnih faza analize i razvoja modela, do njegove implementacije u stvarnom okruženju.

Naš projekt za Grad Vrgorac uključivao je sljedeće korake:

1. Analiza trenutnog stanja: Detaljno smo analizirali postojeću sistematizaciju radnih mjesta i kompetencije zaposlenika.
2. Razvoj kompetencijskog modela: U suradnji s lokalnim vlastima i stručnjacima, razvili smo model koji precizno definira potrebne kompetencije za svaku poziciju.
3. Sistematizacija radnih mjesta: Na temelju novog modela, izradili smo sistematizaciju koja omogućuje optimalno raspoređivanje radnih zadataka i povećanje efikasnosti.
4. Implementacija i obuka: Proveli smo obuku za zaposlenike i upravu Grada Vrgorca kako bi se osigurala uspješna primjena novog sustava.

Poseban naglasak stavljen je na našu softversku aplikaciju koju smo razvili za lakše upravljanje sistematizacijom radnih mjesta prema složenosti poslova i kompetencija. Ova aplikacija omogućuje preglednost odgovornosti prema pojedinim poslovima te povećava efikasnost rada, pružajući intuitivno upravljanje radnim zadacima, praćenje razvoja kompetencija i analizu učinkovitosti zaposlenika.

Rezultati i prednosti implementacije

Naša prezentacija istaknula je značajne prednosti koje je Grad Vrgorac ostvario primjenom kompetencijskog modela:

– Povećana učinkovitost: Bolje usklađivanje radnih zadataka s vještinama zaposlenika rezultiralo je povećanjem produktivnosti.
– Poboljšana transparentnost: Jasno definirane kompetencije i radni zadaci omogućili su veću transparentnost u radu lokalne samouprave.
– Razvoj zaposlenika: Novi sustav omogućio je ciljaniji razvoj vještina i karijera zaposlenika, što je dovelo do većeg zadovoljstva i motivacije.

Zaključak

Sudjelovanje na konferenciji “Savjetovanje o lokalnoj samoupravi” u Poreču pružilo je SEVOI Grupi izvrsnu priliku da prikažemo naš inovativni rad i doprinesemo raspravi o naprednim metodama upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. Naš projekt za Grad Vrgorac poslužio je kao uspješan primjer kako se teorijski koncepti mogu učinkovito primijeniti u praksi, donoseći konkretne koristi lokalnoj zajednici.

Nastavit ćemo raditi na sličnim projektima i širiti znanja o kompetencijskim modelima, jer vjerujemo da oni predstavljaju ključ za budući razvoj i modernizaciju javne uprave u Hrvatskoj.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *