SEVOI grupa sudjelovala na seminaru u Tesliću

U Tesliću u Bosni i Hercegovini u srijedu 17. veljače 2022. godine održan je seminar na temu „Finansijsko upravljanje i kontrola u jedinicama lokalne samouprave u organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske. Na seminaru su, pored načelnika za financije, prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija RS, Glavne službe za reviziju javnog sektora RS, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS kao i ostali članovi Saveza.

SEVOI grupa dobila je poziv i priliku predstaviti sustav implementacije financijskog upravljanja i kontrole – FMC za sve jedinice lokalne samouprave uz prikaz softver-ske aplikacije.

Software je upravljački alat koji ima trajnu vrijednost jer služi kako prilikom procesa uspostave, jednako i u kasnijem funkcioniranju sustava kroz efikasnu primjenu i praćenje.

SEVOI grupa razvila je software-sku aplikaciju “FMC” koja se uvelike razlikuje od drugih ponuđenih aplikacija na tržištu koje imaju samo jednosmjernu svrhu – arhiviranje podataka, dok u našem slučaju primjenom software-a “FMC” omogućujemo svim korisnicima:

  • pregled svih procesa
  • pregled vlasnika porcesa
  • pregled vlasnika postupaka
  • pregled odgovornosti po svim procesima i aktivnostima
  • pregled grupa rizika na razini cjelokupne organizacije
  • pregled uspostavljenih kontrola u pojedinom postupku, procesu i radnom mjestu

Sa takvim riješenjem – alatom izvršena je prezentacija kompletne aplikacije i njene specifičnosti na održanoj konferenciji ispred SOGRS-a i na primjeru implementiranog sustava u Opštini Teslić uz prisustvo koordinatora sustava FMC-a te naših stručnih suradnika.

Nakon prezentacije uručen je certifikat opštini Teslić kojim je potvrđena uspješna implementacija sustava FMC.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *