Sevoi grupacija je kao regionalni lider u konsultantskim poslovima sa tijelima javne vlasti i firmama u vlasništvu države ili jedinica lokalne samouprave, nakon temeljite analize tržišta Republike Srpske, prepoznala velike potencijale u području FUK-a (finansijsko upravljanje i kontrola) ovog tržišta kroz projekte koje kroz proteklih deset godina izrađujemo i implementiramo kroz javni sektor Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Federacije BIH.

Stoga smo se odlučili za poslovno preuzimanje firme EDUKOS d.o.o. iz Banja Luke, jedine firme u RS koja je u protekloj godini održavala stručne seminare iz područja finansijskog upravljanja i kontrole (Banja Luka 320 učesnika, Istočno Sarajevo 110 učesnika), kao i sertifikovana školovanja za lica zadužena za FUK koje je uspješno završilo 80 polaznika iz raznih struktura javne vlasti Republike Srpske.
Isto tako, odškolovali smo 01/03/2018 dva uposlenika Ministarstva finansija i trezora Republike Srpske, Centralne harmonizacijske jedinice (gospodina Nakića i gospođu Stupar).
Izuzetnu podršku pružilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske i g. Dragoljub Nakić kao rukovodilac Centralne jedinice za harmonizaciju Republike Srpske, koji je svojim uvodnim predavanjima na svakom održanom seminaru i školovanju doprinio pojašnjavanju zakonskog okvira, kao i uloge Centralne jedinice za harmonizaciju u Republici Srpskoj.

VLADA RS – centralna jedinica za harmonizaciju

SEVOI GRUPACIJA je međunarodna, regionalno pozicionirana grupa koja djeluje u sinergiji nekoliko firmi specijalizovanih za sljedeća područja:

• Finansijsko upravljanje i kontrola
• Strateško upravljanje imovinom
• Strateško planiranje i razvoj
• Implementacije standarda i sistema kvaliteta i sigurnosti

Navedena područja propraćena su vlastitim softverskim rješenjima razvijenim i usklađenim prema najvišim standardima i normama na evropskom i svjetskom nivou.
Sve implementacije u kojima učestvujemo, a do sada ih imamo preko 900, praćene su sertifikovanom edukacijom, te stručnom literaturom koja je razvijena i prilagođena zakonskim i normativnim okvirima pojedinog područja.

Zahvaljujući tome što u svom radu težimo vrhunskom kvalitetu i stalnom praćenju tržišta, razvili smo renomiranu grupaciju kako bi udovoljili Vašim potrebama i željama ostvarivanja efikasnog rezultata poslovanja te omogućili strateški razvoj korisnika javnih sredstava.

Stekli smo povjerenje klijenata zbog našeg kvaliteta u izradi projekata na području cijelog regiona (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora). Na tržištu djelujemo dugi niz godina, ali smo u kratkom vremenu stvorili prepoznatljivo ime i poziciju lidera na našem tržištu, gdje su nam klijenti od manjih korisnika do velikih korisnika javnih sredstava.Kroz naš rad i iskustvo sa poslovnim korisnicima, konstantno vlastito obrazovanje i usavršavanje te kontinuirano poboljšanje naših proizvoda i usluga, želja nam je da i dalje imamo zadovoljne klijente koji će prepoznati naš rad.

Vizija SEVOI grupacije je da svojim djelovanjem, primjenom etičkih, poslovnih i stručnih standarda, te stalnim usavršavanjem svojih radnika i naših korisnika, postane regionalni lider u implementacijama evropskih poslovnih praksi i standarda u područjima našeg djelovanja, istovremeno prema kriterijumima kvaliteta i broja korisnika.

„Doprinosimo strateškom planiranju, efikasnom razvoju i kontrolisanom upravljanju naših korisnika, te smanjivanju rizika poslovanja.“

Sevoi grupacija je sertifikovana međunarodnim normama:

ISO 9001:2015 sistem upravljanja kvalitetom
ISO 27001:2013 sistem upravljanja bezbijednošću informacija
ISO 37001:2016 sistem upravljanja antikorupcijom

Sevoi grupacija u svom portfelju stručnih međunarodno sertifikovanih lica zapošljava:

• 16 MENADŽERA ZA FUK (FMC MANAGER)
• 7 EOQ MENADŽERA KVALITETA (EOQ QUALITY MANAGER)
• 7 MENADŽERA ZA UPRAVLJANJE RIZICIMA (RISK MANAGER)
• 2 OCJENJIVAČA KVALITETA (EOQ AUDITOR)
• 1 VODEĆEG OCJENJIVAČA (LEAD AUDITOR)
• 16 MENADŽERA STRATEŠKOG PLANIRANJA
• 12 MENADŽERA ZA ANTIKORUPCIJU
• 5 MENADŽERA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE
• 5 MENADŽERA ZA GDPR
• 4 MENADŽERA INFORMACIJSKE BEZBIJEDNOSTI
U proteklih 10 godina rada u državama regiona (Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina) izradili smo niz projekata:

1. IMPLEMENTACIJA FINANSIJSKOG UPRAVLJANJA I KONTROLE- 921 projekat
2. IZRADA STRATEŠKIH PLANOVA- 184 projekta
3. IZRADA STRATEGIJA UKUPNOG RAZVOJA- 47 projekata
4. IZRADA IZVJEŠTAJA O STANJU U PROSTORU- 27 projekata
5. IZRADA STRATEGIJA UPRAVLJANJA IMOVINOM UZ SOFTVERSKO RJEŠENJE REGISTRA ZA IMOVINU- 95 projekata
6. SOFTVER ZA FINANSIJSKO UPRAVLJANJE I KONTROLU- 509 projekata
7. IMPLEMENTACIJA ISO 9001- SISTEM UPRAVLJANJA KVALITETOM- 84 projekta
8. IMPLEMENTACIJA ISO 14001- SISTEM UPRAVLJANJA ŽIVOTNOM SREDINOM- 53 projekta
9. IMPLEMENTACIJA ISO 37001- SISTEM UPRAVLJANJA ANTIKORUPCIJOM- 9 projekata
10. IMPLEMENTACIJA GDPR- UREDBE ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA- 98 projekata
11. IZJAVA O FISKALNOJ ODGOVORNOSTI- 2135 projekata
12. GIFUK- 47 projekata
13. GODIŠNJI I POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJI LICA ZA NEPRAVILNOSTI- 842 projekta
14. PLANOVI INTEGRITETA- 44 projekta
15. IMPLEMENTACIJA ISO 17020 KONTROLNO TIJELO- 52 projekta

Navedeni projekti svojim opsegom i raznolikošću dokazuju naše kompetencije i kvalitet.S ponosom ističemo da je poslovanje SEVOI grupacije na području Federacije Bosne i Hercegovine u posljednjih pet godina rezultiralo sa 91 sprovedenim projektom, a u toku je sprovođenje još 24 projekta.

U Federaciji Bosne i Hercegovine je ukupno sprovedeno 105 projekata, od toga je 91 projekat izradila SEVOI grupacija, 5 projekata Edukos Banja Luka firma koja je naša nova investicija, a svega 9 projekata su sprovele ostale firme.
Odškolovali smo i lica koja su zadužena za FUK, od toga dvoje iz Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Misija (težnja) Sevoi grupacije je da prenošenjem vlastitog iskustva, znanja, kompetencije kroz projekte koji su realizovani u proteklih deset godina, pomogne tijelima javne vlasti Republike Srpske da se kvalitetno organizuju kroz projekte FUK- a, strateškog plana, registra imovine i upravljanja rizikom i postanu kompetentna u poslovanju na domaćem i međunarodnom planu.

Ovim našim predstavljanjem željeli smo da naglasimo kompetencije i sertifikovana znanja naših uposlenika.

Nadamo se obostrano uspješnoj saradnji.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *