U prostorijama Ministarstva za pitanja boraca HNŽ, održana je prezentacija Programskog softverskog rješenja sustava financijskog upravljanja i kontrole (FUK).

Oliver Soldo ministar za pitanja boraca istaknuo je kako će uspostava sustava financijskog upravljanja i kontrole doprinijeti obavljanju poslova na pravilan, etičan i učinkovit način,  a koji će u konačnici dovesti do jačanja odgovornosti za ostvarenjem poslovnih ciljeva te pouzdanosti i tačnosti prilikom izrade finansijskih i drugih izvještaja.

SEVOI Grupa d.o.o. naglasila je kako je ovo softversko rješenje prošireni paket sustava unutarnjih kontrola u javnom sektoru koji sadrži procese i rizike definisane zahtjevima Izjave o fiskalnoj odgovornosti i Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru, a iskustva iz prakse pokazuju da je ključ uspjeha sustava FUK-a u pravovremenoj i trajnoj ugradnji dobrih rješenja, te aktiviranju svih djelatnika u podizanju svijesti za potrebom uspostave istog.

Shodno Zakonu o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH, te Pravilniku o provođenju sustava finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru FBiH, svi korisnici javnih sredstava obvezni su pristupiti implementaciji sustava FUK-a u svojim organizacijama, a upravo je Ministarstvo za pitanja boraca među prvima u županiji implementiralo ovaj susav.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *